طرز تهيه غذاي جنوبي قليه ماهي”

مواد لازم براي درست كردن قليه ماهي :

ماهي : 2 كيلوگرم(از نوع ماهيهاي شير،سنگسر،هامور يا شوريده)

پياز متوسط :3 تا 4 عدد

گشنيز : 1 كيلوگرم

شنبليله : 250 گرم

تمبر هندي : 200 گرم

زردچوبه : 2 قاشق مرباخوري

فلفل قرمز كوبيده شده :به مقدار كم(به نسبتي كه ميل داريم غذا تند باشد)

سير: 1 بوته

روغن :200 گرم

قليه ماهي ، طرز تهيه قليه ماهي

طرزتهيه قليه ماهي :

سبزي را پس از تميز كردن شسته در آبكش مي ريزيم تا آب آن برود؛بعد آنرا ريز خرد مي كنيم. پياز را خرد كرده با روغن سرخ مي كنيم تا طلايي شود. سير را مي كوبيم و در پياز مي ريزيم.
سبزي را نيز به آن اضافه كرده، مي گذاريم آب آن تبخير و كمي سرخ شود. ماهي را تكه كرده با 1 استكان آب و كمي نمك مي گذاريم در حرارت ملايم بپزد.

پوست آن را مي گيريم و به قطعات درشت خرد كرده در سبزي مي ريزيم.

تمبر هندي را در 2/1 ليوان آب جوش خيس مي كنيم و در پارچه نازكي ريخته،شيره آن را مي گيريم و آن را به سبزي و ماهي اضافه مي كنيم؛زردچوبه و كمي نمك به آن زده مخلوط مي نماييم.

تمام مواد را همراه با يكديگر،كمي سرخ مي كنيم؛2 تا 3 ليوان آب در آن مي ريزيم و در حرارت ملايم قرار مي دهيم تا خورش آهسته بجوشد و جا بيفتد.

در اواخر طبخ ترشي و نمك آن را اندازه مي كنيم.

نكات كليدي در طبخ قليه ماهي:

  1. از آنجا كه تمرهندي حاوي مقدار زيادي نمك است، ابتدا قليه ماهي را بچشيد و اگر كم نمك بود، مقداري نمك اضافه كنيد تا غذا شور نشود.
  2. مقدار شنبليله و گشنيز را حتما رعايت كنيد، زيرا استفاده از شنبليله زياد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.
  3. در صورتي كه غذا آماده شد و ترشي آن كم بود، مقدار ديگري آب تمر به طريقي كه ذكر شد تهيه كنيد و به آن بيفزاييد. آنگاه براي تبخير شدن آب اضافي قليه، درب آن را باز بگذاريد و تا زماني كه آب قليه اندازه شود، صبر كنيد.
  4. قليه ماهي بايد كمي تند باشد، اما اگر طعم تندي را دوست نداريد، از مقدار كمي فلفل قرمز استفاده كنيد.
  5. سير براي از بين بردن بوي بد ماهي و طبع سرد آن استفاده مي شود، بنابراين حتما آن را به غذا اضافه كنيد.
  6. از هر ماهي گوشتي كه دوست داريد مي توانيد توي قليه استفاده كنيد ولي بهترين گزينه براي قليه سنگ سر و هامور و زمين كن و شير است.همچنين ماهي سالمون و قزالا هم داري گوشت منسجمي هستد.
  7. براي اينكه ماهي توي قليه له نشود برشهاي ماهي بايد ضخيم باشد .
  8. كيفيت تمر هندي بسيار مهم است و رنگ سياه و سفت آن بهتر از تمر هندي قهوه اي و نرم است.
  9. موقع جا افتادن خورشت هرگز درب ديگ را نبنديد چون به قول قديميا سر ديگ عرق مي كند و خورشت مي برد.
  10. پس از آنكه ماهي را اضافه كرديد، زياد آن را بهم نزنيد. زيرا گوشت ماهي له خواهد شد.همچنين موقع سرو قليه به آرامي گوشت ماهي را به ظرف انتقال دهيد تا وا نرود.

نكات تكميلي در مورد قليه ماهي

قليه ماهي جزو غذاي محلي - جنوبي ميباشد 
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 1 ساعت و 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقيقه ميباشد .
قليه ماهي را مي توانيد در وعده نهار - شام - سرو كنيد . 
همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - ميل كرد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 6 نفر مناسب ميباشد .

منبع:

آشپز

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

عکس آقای خامنه ای

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

رايحه خوش زندگي راهنماي خريد از ديجيکالا https://shoobin.com/ مقایسه ساخت پنجره ی upvc با پنجره ی آلومینیوم دانستنی ها پوشک بچه ببم سايز5 توليد مواد غذايي بهترين کترينگ ونک راکت شو اخبار و اطلاعات جامع سینما